SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİMİZ


 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu tür eski zeytin ağaçlarının anıtsal nitelik kazanması için girişimler başlatılmıştır.  Zeytin ağacı sevgisi ile başlayan serüven, bir projenin parçası olarak markanın doğuşu gerçekleşmiştir.

 


 

Eski zeytin ağaçları üzerine dikkat çekmek için 2018 yılında Milas Zeytin Hasat Şenliği için hasat edilen Ata Ağaç’ tan elde edilen zeytinyağının yarım litresi 30.000 TL ye bir sponsora satılmış ve gelirim tamamı hasat şenliğine bağışlanmıştır.

 


 

Bu sene aynı zamanda  ATA AĞAÇ’ın zeytinyağı Amerika Colarado Denver’ da “Children’s Diabetes Foundation” tarafından aralık 2019 tarihinde düzenlenen açık artırmada litresi 5000 Dolar’ a alıcı bulmuştur. Elde edilen gelirin tamamı diyabetli çocukların tedavisi için ilgili kuruma bağışlanmıştır. 

 


 

Ekim 2020’de Berverly Hills California’ da daha büyük kapsamlı düzenlenen açık artırmada yine “Children’s Diabetes Foundation” tarafından açık artırmada litresi 5000 Dolar’ a alıcı bulmuştur. Elde edilen gelirin tamamı diyabetli çocukların tedavisi için ilgili kuruma bağışlanmıştır. 

 


 

Ata Ağaç’tan elde edilen gelirlerle Milas’ın kırsal mahallelerindeki çocukların eğitimine katkı sağlamak amacı ile “Robotik İlham Projesi” 5 - 11 Ağustos tarihleri arasında Kazıklı Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Proje kapsamında Milas’ın Kazıklı Mahallesi başta olmak üzere çevre mahallelerden de katılım sağlayan ortaöğretim ve lise düzeyinde 19 çocuğa robotik kodlama ve 3D Printer eğitimi verildi. Eğitimler ulusal ve uluslararası çok sayıda robotik yarışmasına katılmış “Özel İzmir Amerikan Koleji”nden Oğuz Kaan Elgin (Takım Kaptanı ve Yazılım Eğitmeni), Bartu Onat Arık (Takım Kaptanı, Yazılım Eğitmeni, Halkla İlişkiler Uzmanı), Ahmet Baturay Çoksaygılı (Mekanik ve Elektronik Eğitmeni), Abraham Philip Van Mannekes (Tasarım ve Mekanik Eğitmeni), Kerem Efe Yenideniz (Yazılım Eğitmeni) ve Yeditepe Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Çağlar Taşarkuyu (Koordinatör ve 3D Tasarım Eğitmeni) tarafından gerçekleştirildi. Eğitim süresi boyunca katılımcılara temel fizik bilgileri, temel elektrik bilgileri, basit programlama bilgisi, basit tasarım bilgisi ve 3D printer kullanımı ile ilgili eğitimler verildi. Eğitimler sonucunca katılımcılar;  bluetooth ile komut verme ve yön belirleme, mesafe sensönsörüyle renk belirleme, bluetooth motor kontrol ve bu sistemlerin birlikte çalıştığı uzaktan kumandalı araba projesi ve ayrıca kendi tasarladıkları ürünlerin 3D Printer ile basımını gerçekleştirdiler. Eğitimin son günü gerçekleştirilen kapanış törenine Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Muğla Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre katıldı. Eğitim alan katılımcıların projelerini dinleyen Muğla Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre öğrencilerle bir süre sohbet ederek, öğrencilerin bu tür eğitimlerin devam etmesini istemesi üzerine Kazıklı’da Üretim ve Tasarım Atölyesi kuracağının sözünü verdi. Milas Kaymakamı Arslan ise katılımcıların projelerini dinledikten sonra önümüzdeki yıl teknofest için bir takım çıkması halinde destek vereceğini ifade etti. Turizm Rehberi Değer Eren ise eğitim alan çocuklara Ata Ağaç’ın 3000 yıldır tanıklık ettiği bilim insanlarını masalsı bir dille anlatarak projeye katkı sundu. Türkiye’de çocukların internet ve televizyonda gördükleri robotik alanda çalışan insanların süper zekalı olduğunu sandıkları için kendilerini yetersiz hissettiğine dikkat çeken eğitmenler, ilk önce bu algının kırılması gerektiğine vurgu yaparak şu değerlendirmelerde bulundular: “Biz bu algıyı kırıp çocuklara bizzat kendilerinin bir robotun tasarımını, yazılımını, ve devrelemesini yapabileceklerini gösterdik onlara. Onlar ile geçirdiğimiz haftanın sonunda neredeyse her öğrenciden ‘Ben robotik tasarımcı olucam!’, ‘Ben yazılımcı olucam!’ gibi şeyler duyduk. Böyle böyle etrafımızdaki genç beyinlere ilham kaynağı olarak onların ve ülkemizin geleceğini aydınlatmak istiyoruz!”